Motivatie & ambitie

Ons werk is onze passie, onze grootste drijfveer kinderen zien groeien. Het is de reden dat we elke dag weer doen wat we doen. Dit overstijgt organisaties en tradities. Op deze pagina beschrijven wij namens alle betrokken professionals welke ambitie wij als onderdeel van Allente hebben voor een Integraal Kindcentrum.

Het vormen van één IKC

De twee huidige scholen en de opvang willen een ononderbroken ontwikkeling voor kinderen mogelijk maken van 0 tot 12 jaar, in een uitdagende en stimulerende omgeving, De beste manier om dit te bereiken is door onze krachten te bundelen in één IKC. Dit betekent ook dat het de wens is van de twee scholen om samen te integreren in het IKC. Op welke manier valt bij de veelgestelde vragen te lezen.

In het voorjaar van 2021 hebben beide onderwijsteams en medewerkers van de opvang samen verkend waar we in het IKC naartoe willen ontwikkelen.


De opbrengsten hebben we vertaald naar zes kernwaarden en een belofte:

Onze kernwaarden: 

Veiligheid 

Creativiteit 

Respect 

Plezier 

Autonomie 

Samenwerken

Wij beloven jou dat je bij ons

Mag zijn wie je bent: wij ondersteunen jouw unieke ontwikkeling

Samen leert leven met zorg en respect voor jezelf, anderen, de samenleving en de aarde

Een oefenplaats vindt voor een wereldwijs leven: een aanbod voor je talenten, vaardigheden en kennis

Groep als basis

Een eigen groep, ergens toe behoren, met vertrouwde gezichten en routines, zal altijd gewaarborgd blijven. 

Aansluiten bij het individu

Wij willen kunnen aansluiten op de ontwikkeling van elk kind, zonder dat het algemene tempo van een groep je daarin beperkt. 

Leren vanuit gehelen

De wens is om het (leerstof)aanbod waar het kan niet op te delen in aparte vakken. En in plaats daarvan vanuit projecten en thema’s naar de wereld te kijken, te onderzoeken en te leren wat daarbij hoort.